o něčem více o něčen méně o ničem pokud možno vůbec

Výzva na celý život

7. 2. 2009 12:23
Rubrika: krátká zamyšlení | Štítky: výzva

Člověk se každý den setkává s nějakou výzvou, s nějakým úkolem, který chce splnit - z jakéhokli důvodu. Pro každého křesťana by tou největší výzvou měl být život s Kristem.

 


Kdyby se nás Kristus zepal: "Za koho mě pokládáte vy?" mohli bychom mu odpovědět: " Kriste, ty jsi ten, který nás miluje až do krajnosti a bude nás milovat i v životě, jenž nekončí, v životě věčném. Víš onás všechno a rozumíš nás. Chtěli bychom být ve vztahu k tobě naprosto průzraní, čistí a dát ti nejen určité období svého života, ale celý život."

A protože Kristus rozumí všemu, co prožíváme, může se stát, že mu někteří řeknou:

  Dny plynuly a já jsem neodpovídal na tvé volání. Dospěl jsem až kotázce: Potřebuji doopravdy Boha? Váhání a pochybnosti mne dovedlydaleko od tebe.

A přece, i když jsem byl od tebe daleko, tys na mne čekal,stále jsi mi byl v mé blízkosti. Den po dni ve mě obnovuješ spontánnost, abych vytrval ve svém "ano". Toto mé "ano" , teré mě ponese až do posledního dechu , je umožněno tvým chápavým pohledem." 

bratr Roger z Taizé


Život je plný výzev a my mnohdy neodpovídáme, nereagujeme. Neodpovídáme na tu největší výzvu. Mnohdy z pohodlnosti, mnohdy z toho, že výzvu nechceme slyšet, mnohdy jen proto, že výzvu nepoznáváme...

Zobrazeno 1124×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio