o něčem více o něčen méně o ničem pokud možno vůbec

Narození

23. 12. 2008 15:21
Rubrika: krátká zamyšlení | Štítky: vánoce

Zase jsou tady. Vánoce. Krása, pohoda, kapřík, bramborovej salátek, pohádky ... ...

To co se line z rádií a médií už přes 2 měsíce mě dokáže nemálo vytočit. Zastřel si svého Ježíška. Ježíšek opět naděluje. Místo Ježíška naděluje letos ufounek či Santa...  Když si člověk uvědomí, jakým způsobem je tímto urážena podstata a smysl Vánoc - pak se možná dokáže i vcítit do muslimského radikála, který protestuje proti karikaturám Mohameda (pouze hájí svou víru - tím nehájím islám - OK). My tu máme karikaturu Vánoc, naprosté zničení smyslu a jejich podstaty a hlavní myšlenky. Za dob komunismu nám byl vnucován děda Mráz a teď za dob "totálního" kapitalismu - nesprávné demokracie je nám vnucováno na každém rohu a ze všech médií spousty dalších "potvor" včetně karikatur Ježíška. Toto naprosté přehození hodnot ničí opravdovou pohodu Vánoc. V mnohých rodinách se sice prohýbají stoly pod všemožným jídlem, ale jaký to má smysl, když se na sebe ani neusmějou, jinde zas není přes dárky vidět stromeček, ale jaký to má smysl, když jsou tyto dárky dávány jen z jakéhosi zvyku a mnohdy ten samý večer následuje nesmyslná hádka.

Když se zeptáte někoho, proč se slaví Vánoce - už na tuhle jednoduchou otázku vám málokdo odpoví správně, nemluvě o tom, když se zeptáte, jaký mají Vánoce smysl.

Dnes už si málokdo uvědomí, že právě cca před 2000 lety nám dal Bůh ten největší ze všech darů, dal nám svého syna Ježíška, který s námi žil a který za nás všechny položil svůj život. Kdo si dnes dokáže spojit toho malého Ježíška, který se narodil v Betlémě s tím největším darem pro nás - s jeho obětí. Kromě křesťanů snad nikdo. Proto je důležité se obdarovávat právě v den památky Ježíšova narození a tím si připomenout ten největší dar, který jsme dostali - věčný život.

Přeji Vám všem signálistům, kteří zabloudíte na můj blog:

"Radujte se z Ježíšova narození, slavte a obdarovávejte se (radostí, láskou) jako On obdarovává nás."

       Přeji Vám všem krásné prožití Vánočních svátků, mnoho sil k dobrému životu, víru, mnoho sil k dobrým skutkům, mnoho sil k odpuštění a smíření se - jak s ostatními, tak se sebou samým, mnoho radosti, legrace, zdraví, skvělých akcí, přátel a kamarádů do nového roku 2009.

Mějte se krásně a rádi :-)

 Vašek Š.

 

Zobrazeno 1156×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio